Eftersom jag bor ihop med en sån där som inte käkar kött får man försöka vara lite kreativ när det gäller maten. Idag blev det potatisgnocci, receptet är anpassat efter Säsongens Vego av Pia Hall (som är en sjukt trevlig kokbok!)
6 potatisar - koka, mosa. Gör till smet med hjälp av ett ägg och en dl mjöl. Riv i en dl ost, gör en smet av det (glöm inte salta). Sen gör man en korv av smeten och skär av bollar som man plattar till och steker. Vi åt på en bädd av sockerärtor med salviasmör. Så. Jefla. Gott.

6 potatisar - koka, mosa. Gör till smet med hjälp av ett ägg och en dl mjöl. Riv i en dl ost, gör en smet av det (glöm inte salta). Sen gör man en korv av smeten och skär av bollar som man plattar till och steker. Vi åt på en bädd av sockerärtor med salviasmör. Så. Jefla. Gott.
Men... är detta som en tjusigare variant av potatisbullar, typ?
ReplyDeletejamen, typ. Jo påstod att det smakade lite som stekt palt, om det är nån ledtråd. :)
ReplyDelete